Kuriozitete – Page 62 – Origjinale

Kuriozitete

Ja çfarë paralajmërojnë këto lytha përreth syve

Disa studime kanë treguar se ekziston lidhje midis sëmundjeve të zemrës dhe njollave të verdha të njohura si “anthelasmata” ose “xanthelasma palpebrarum”. “Xanthelasmata” shfaqet te meshkujt dhe te femrat, më shpesh pas moshës 40-vjeçare. Ato shenja të verdha ndërlidhen me kolesterolin e lartë, e dihet se kolesteroli i lartë shkakton …

Lexo më tepër »