Ballina / Shëndetësi (faqe 10)

Shëndetësi

Zbulimi tronditës: Ky asht shkaku i përhapjes së kancerit në trup

Tashma nji kohë të gjatë dyshohet që egziston lidhja midis kancerit dhe stresit kronik, ndërsa asht konstatue që pikërisht tensioni konstant psikik asht shkaktar i përhapjes së metastazës nëpër trup. Shkencëtarët kanë konstatue që stresi vërtet paraqet “iniciuesin” e veçantë për ndamje të qelizave të tumorit dhe vazhdim të përhapjes …

Lexo më tepër »

SOJA – ushqim me vlera të larta

Soja është artikull bimor që përmban të tetë amino-thartirat esenciale, pa të cilat organizmi i njeriut nuk mundet. Për sojën, si artikull i rëndësishëm në ushqim, ekzistojnë gjurmë të shkruara që para pesë mijë vjetësh, ndërkaq është quajtur ushqim engjëllor, për shkak të përbërësve të dobishëm që përmban. Sojën vërtet …

Lexo më tepër »
error: