Ballina / Shëndetësi (faqe 5)

Shëndetësi

Ecja në gjumë – makth i natës

Ecja në gjumë – somnambulizmi është një çrregullim i cili ka shërbyer si temë interesante në shumë filma të vizatur dhe artistikë. Fatkeqësisht, në realitet somnambulizmi mund të shkaktojë fatkeqësi, dhunë, madje edhe vdekje. Shkaku i këtij çrregullimit ende nuk dihet mirë. Fatmirësisht, somnambulizmi në shumicën e rasteve ndodh te …

Lexo më tepër »

Dridhja e duarve shkaktohet nga…

Çdokush ka një paqëndrueshmëri të vogël në duar, që quhet dridhje fiziologjik. Këto vibracione normale, ndonjëherë mund të përkeqësohen, veçanërisht nëse pini shumë kafe, ose jeni shume të stresuar (faji i adrenalinës). Gjithashtu ju mund të keni edhe tronditje emocionale, një gjendje e padëmshme (por frustruese), që mund të shfaqet …

Lexo më tepër »
error: