Mësime jete nga njerëzit më të suksesshëm në histori

Të gjithë kemi ndonjëherë nevojë për pak frymëzim dhe motivim.
Nëse doni të arrini qëllimet tuaja në jetë ku ka më mirë se sa të merrnit shembull nga disa nga njerëzit më të suksesshëm në histori?
Ja nëntë mësime jete që mund të mësojmë nga njerëzit më të suksshëm në botë:
1-Asgjë nuk është e pamundur nëse keni mjaftueshëm kurajo
“Të gjithë ëndrrat tona mund të realizohen nëse kemi kurajon për t’i ndjekur.” – Walt Disney
2-Jeta nuk është një garë
“Nuk ka rëndësi sa ngadalë ecën, për sa kohë që nuk ndalon.” – Confucius
3-“Jetoni vetëm njëherë, por nëse jetoni siç duhet, një herë është mjaftushëm.” – Mae West
4-Mos e lini refuzimin t’ju hedhë poshtë
“Sukses do të thotë të ecësh nga dështimi në dështim pa humbur entuziasmin.” – Winston Churchill
5-“Nuk është një nga specie më të forta që mbijeton, as më inteligjentet, por më e përgjegjshmja për të ndryshuar.” – Charles Darwin
6-Periudhat e vështira janë të domosdoshme për të vlerësuar të mirat
“Nëse doni ylber, do ju duhet të përballeni me shiun.” – Dolly Parton
7-Punoni shumë
“Sa më shumë të punoj, aq më shumë fat kam.” Thomas Jefferson
8-Festoni arritjet
“Sa më shumë lëvdoni e festoni jetën tuaj, aq më shumë ka në jetë për të festuar.” – Oprah Winfrey
9-Mos humbisni kohë duke bërë një punë që nuk e pëlqeni
“Puna juaj do të mbushë një pjesë shumë të madhe të jetës tuaj, dhe mënyra e vetme për të qenë vërtetë të kënaqur është të bëni atë që ju besoni se është punë e mirë. Dhe mënyra e vetme për të bërë punë të mirë është ta doni atë që bëni. Nëse nuk e keni gjetur ende, vazhdoni kërkoni. Mos u mjaftoni me pak.Është e gjitha çështje e zemrës, do e dini kur ta keni gjetur.” – Steve Jobs