Princesha e cila rrëzoi mitin e bukurisë/ 13 burra vranë veten për të

Bukuria është një gjë që çdo grua do të donte ta kishte, dhe të qënurit në qendër të vëmendjes i ka bërë njerëzit të shkojnë drejt operacioneve plastike.

Nëse e pyet dike sot se si e koncepton një femër të bukur padyshim që përgjigja nuk do ishte një femër me mustaqe dhe me vetull të trasha.

Megjithatë kohët kanë ndryshuar dhe koncepti për të bukurën.

Historia për të bukurën e Persisë, princeshë Qajar është ajo që na bën të mendojmë se cila është bukuria e vërtetë.

Bukuria e saj bëri që 13 burra të vrisnin vetën sepse ajo i refuzoi.

Princesh Qajar ishte e bija e Naser al-Din Shah Qajarit, i cili ishte sundimtari në vitin 1785. Mbreti Naser al-Din Shah donte të ndryshonte stereotipet e mendimit se gratë ishin të bukura.

Ai nuk besonte se bukuria vinte nga e të qënurit elegante dhe e kuruar.

Naser Al-Din Shah u konsiderua si një nga sunduesit më të fuqishëm i cili sundoi për 47 vjet në Iran, gjithashtu ai mbahet mëndë për kujdesin që tregonte ndaj grave të bukura.

Kjo princeshë dhe simbol i bukurisë është një shembull shumë i mirë që bukuria nuk vjen nga ajo që shohin të gjithë në shikimin e parë./CNA.al