Arkiva e Etiketimeve: hundes

Askush s’e priste që kjo të fshihej brenda hundës së njeriut!

Prej kohësh, shkencëtarët paralajmërojnë se duhen antibiotikë të rinj, pasi mikrobet po krijojnë rezistencë ndaj atyre aktualë, që në shumicën e rasteve janë përdorur pa asnjë kriter. Duket se zgjidhja ka ardhur nga një burim shumë i pazakontë, pikërisht hunda e njeriut. Studiuesit e Universitetit “Tubingen” në Gjermani thonë se …

Lexo më tepër »

Keni këtë gropë midis hundës dhe buzës së sipërme? Do të çuditeni kur të lexoni çfarë do të thotë kjo…

Shumica e njerëzve janë të lindur me një formë të veçantë grope, e cila mund të shërohet me operacion kirurgjikal. Në mesin e tyre është edhe gropa midis hundës dhe buzës së sipërme. Ja përse e keni këtë. Gropa midis hundës dhe buzës së sipërme quhet filtrum. Kjo zonë formohet …

Lexo më tepër »