Treni që do të udhëtojë në ujë (video)


India po kërkon të vërë në zbatim një projekt të vënë në jetë nga Japonia do të jetë. Po punon për trenin që do të udhëtojë në botën nënujore. Trenat e krijuar nga ana e Japonisë kanë qenë një sukses i vërtetë që kur u prezantuan për herë të parë në vitin 1964.
Ky projekt po i kushton vendit një mal me para por fatmirësisht Japonia ka marrë përsipër financimin me rreth 81%.
Ky tren do të ketë shpejtësi maksimale 350 km/orë dhe do të shkojë nga Mumbai drejt Ahmedabad. Kjo do të thotë që do ta shkurtojë gjatësinë e rrugës me rreth dy orë. Biletat mendohet që do të kenë një çmim disi të lartë, por me pamje përrallore nënujore, me siguri do t’ia vlejë. Pasagjerët do të duhet të presin 2018, për ta parë të konkretizuar këtë projekt.
treni